Републиканците в Камарата на представителите в американския Конгрес представиха законопроект, поощряващ

...
Републиканците в Камарата на представителите в американския Конгрес представиха законопроект, поощряващ
Коментари Харесай

Внесоха в Конгреса закон за изучаване на престъпленията на комунизма

Републиканците в Камарата на представителите в американския Конгрес представиха законопроект, поощряващ учебните заведения да включат в образователните си програми изучаването на закононарушенията на комунизма. Документът беше показан на конференция от Мария Салазар - представителка на Флорида в Конгреса, която е родена в семейство на кубински емигранти, заяви " Свободна Европа ". По законопроекта са работили 60 парламентаристи от Камарата на представителите.

По думите на Салазар, една трета от поколението Z, родено сред 1997 по 2012 година, се отнасят благосклонно към комунизма, а над 40% от поколението Y (т.нар. милениъли) " споделят, че малко знаят за марксизма ". Тя счита, че учебните заведения би трябвало да дадат на възпитаниците си повече познания по тази тематика.

" Истината е, че комунизмът е рак. Единственото тъждество, което обезпечава комунизмът, е в това хората да са еднакво небогати, еднообразно гладни, еднообразно угнетени и еднообразно прогонени. " - безапелационна е Мария Салазар.

" Американските възпитаници би трябвало да знаят за руския ГУЛАГ... За това, че Сталин съзнателно е умъртвил с апетит 3.5 милиона украинци. " - разяснява конгресменът Дан Креншоу от Тексас.

" Те би трябвало да знаят за културната гражданска война на Мао, вследствие на която загинаха десетки милиони китайци. Те би трябвало да знаят за актуалното иго, в което в този момент живеят мюсюлманите-уйгури. " - добавя Креншоу.

По думите му, задачата на законопроекта е да подсигурява, че комунизмът " ще остане на бунището на историята, където му е мястото ".

" Учениците трябва да знаят какво значи тениската с портрет на Че Гевара, която носи техен съученик ", отбелязва конгресменът.

През юни губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закон, изискващ в държавните междинни училища в щата да се преподава история на комунизма. На церемонията при подписването той съобщи, че учениците би трябвало да са осведомени с заплахите, които носят тоталитарните идеологии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР